بدون شک یکی از بهترین و جذاب ترین پدیده هایی که در چند سال اخیر در دنیای موبایل و وسایل جانبی آن رخ داده است، ظهور تکنولوژی TWS یعنی True Wireless می باشد. این فناوری که نام فارسی آن، هدفون های بی سیم واقعی می باشد، از سال 2016 هنگامی که اپل جک هدفون را از گوشی های خود حذف کرد، به صورت جدی تر مطرح شد.
در ادامه به بررسی TWS می پردازیم و می گوییم چرا باید این تکنولوژی جذاب را جدی گرفت و به سمت آن رفت. لطفا تا انتهای این مطلب همراه سیراف کالا باشید.
TWS یعنی چه؟
هدفون های بی سیم استریو از نظر تکنولوژی به 2 دسته ی بی سیم و با سیم، تقسیم بندی می شوند. در فناوری های وایرلس یا بی سیم، همانطور که از اسم آن پیداست، مختص افرادی می باشد که برای اتصال و گوش دادن به محتوا، نیاز به یک وسیله ای دارند که به صورت سیم یا کابل به دستگاه مورد نظر، متصل نشوند.
بدین صورت فناوری TWS به وسیله ی اتصال به دستگاه از طریق بلوتوث، شکل گرفت.
فناوری TWS چگونه کار می کند؟
در مطلب بالا، به اینکه چگونه این فناوری شکل گرفته است، رسیدگی شد و حالا نوبت آن رسیده بدانیم فناوری TWS چگونه کار می کند؟
به صورت کلی، فناوری بی سیم واقعی درون ریزتراشه هایی قرار دارد که این ریزتراشه ها، درون هدفون های TWS قرار دارند. وظیفه ی کنترل بی سیم یا منع صدا نیز به وسیله ی بلوتوث انجام می گیرد.
بسته به نوع استفاده ی دستگاه از نسل TWS می توان شاهد انجام فرآیند گوناگونی بود. در حال حاضر شرکت کوآلکام، از پیشگامان این فناوری می باشد و 2 نسل از این تکنولوژی را تولید کرده است که نسخه ی اول، True Wireless و نسل دوم True Wireless Plus نام دارد.
مزایای هدفون های بی سیم واقعی ( TWS )
1- آزادی عمل
شاید اصلی ترین و جذاب ترین ویژگی هدفون های بی سیم، عدم وجود کابل یا سیم باشد. هنگام استفاده از هدفون های سیمی، به نوعی آزادی از شخص سلب می شود و ممکن است در اثر برخورد یا استفاده ی نامناسب، دچار پارگی و از دست دادن هدفون شود.
بنابراین ابتدایی ترین ویژگی فناوری TWS اهدای آزادی عمل به کاربر می باشد.
2- سرعت و سهولت در استفاده
سهولت استفاده از هدفون های بی سیم، دیگر ویژگی این تکنولوژی می باشد. اگر همچنان از هدفون های سیم دار استفاده می کنید، حتما مشکل و دردسر باز کردن سیم، پاسخگویی به زنگ، گم شدن و . . . را دارید.
هدفون های بی سیم این ویژگی را به شما هدیه می دهند که با اتصال آن به تلفن هوشمند، قادر خواهید بود به راحتی به موزیک یا تماس خود گوش دهید و بتوانید کنترل ویژه ای روی آن داشته باشید.
3- باتری بادوام و شارژ آسان
هدفون های بی سیم، قادر خواهند بود شارژ شوند و تا مدت ها قابل استفاده می باشند. فناوری TWS موجود در این هدفون، این ویژگی را به آن ها می دهد که به وسیله ی شارژ یا کیس شارژر هدفون، باتری خالی شده ی هدفون را شارژ نمایند.
معمولا هدفون های بی سیم پس از شارژ، به مدت 3 الی 6 ساعت به طور پیوسته کار می کنند و در صورت شارژ کامل کیس، این وسیله نیز هدفون را 3 الی 5 بار شارژ می نماید که به صورت کلی، می توان بین 15 الی 25 ساعت بدون شارژ کردن دستگاه، از آن استفاده کرد.
4- کاهش احتمال آسیب دیدن هدفون
یکی از معضلاتی که هنگام استفاده از هدفون های سیم دار تجربه می کنید، خراب شدن قطعات داخلی یا پوسیدگی سیم و قطع شدن آن می باشد. این موارد در هدفون های بی سیم حاوی تکنولوژی TWS به درصد زیادی حذف شده است.
این هدفون ها به شکل ارگونومی ساخته شده و درون گوش قرار می گیرند و پس از اتمام کار، می توان آن را درون کیس قرار داد تا از هرگونه آسیب احتمالی، در امان باشد.
معایب هدفون های بی سیم دارای تکنولوژی TWS
1- قیمت
یکی از اصلی ترین معایب این دستگاه ها، داشتن قیمتی بالا میباشد. این قیمت بالا از قرار گیری فناوری TWS درون آن نشأت می گیرد. البته این فناوری نیز با مرور زمان و همه گیر شدن آن، با کاهش قیمت رو به رو می شود.
2- کیفیت پخش صدا
یکی از معایب دیگر این هدفون ها، کیفیت پخش صدا می باشد. در حال حاضر این هدفون ها به وسیله ی بلوتوث به دستگاه متصل می شوند و این عامل باعث می شود کیفیت صدا آن قدر که باید و شاید، مناسب به نظر نرسد.
هدفون های سیم دار، به دلیل اتصال مستقیم به تلفن هوشمند، دارای کیفیت پخش صدای بهتری می باشند. البته انتظار می رود در آینده و با پیشرفت تکنولوژی این مشکل نیز حل شود.
3- کیفیت میکروفون
در هدفون های سیم دار، شاهد قرار گیری هدفون بر روی سیم و در نزدیکی دهان، می باشیم؛ در حالیکه میکروفون در هدفون های TWS بر روی گوشی و در نزدیکی گوش می باشند.
بنابراین انتظار می رود کیفیت میکروفون در هدفون های بی سیم، کمتر از هدفون های سیم دار باشد. این مشکل در محیط های شلوغ، بیشتر احساس می شود.
4- مشکل باتری
هنگامی که صحبت از وسیله ای بی سیم به میان می آید، باید فکر اینکه دستگاهی دیگر نیز شارژ شود را هم کرد. اگر قصد خرید هدفون بی سیم TWS را دارید، باید بدانید که علاوه بر گوشی، باید هدفون ها را نیز شارژ نمایید.
در ضمن به مرور زمان، ظرفیت این باتری نیز کمتر می شود و ممکن است مشکلاتی را برای کاربر، به وجود بیاورد.
جمع بندی نهایی
پیدایش تکنولوژی TWS باعث شده است بسیاری از افراد که از داشتن هدفون های سیم دار رنج می بردند، آسوده خاطر شوند. این تکنولوژی باعث شده سهولت استفاده و مشکلات دیگر کمتر شود و کاربر به راحتی بتواند به صدای مورد علاقه ی خود، گوش فرا دهد.
این تکنولوژی هنگامی که اپل گوشی های جدید خود را در سال 2016، فاقد جک 3.5 میلی متری ساخت، بیشتر از قبل نمود پیدا کرد.
امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.