در دنیای گوشی های همراه، ارتقا و پیشرفت های زیادی در زمینه های مختلف مشاهده کرده ایم اما این پیشرفت، تا به حال یا به مقدار کم به باتری آن رسیده است و بیشتر تمرکز روی شارژر این گوشی ها می باشد. جدیدترین شاهکار این زمینه، به شرکت شیائومی و تولید شارژر HyperCharge می رسد.
این شرکت که اخیرا با آپلود یک ویدیو در توییتر خود، از تولید چنین شارژری خبر داد، همه را غافلگیر کرد. شاید از خودتان بپرسید که چرا این شارژر کولاکی در این زمینه به پا کرده و همه را شگفت زده کرده است.
اگر دنبال جواب این سوال هستید، حتما این مقاله از سیراف کالا را دنبال کنید تا به جواب آن برسید. مطمئن باشید پس از شنیدن آن، بسیار ذوق زده خواهید شد.
موضوع HyperCharge از چه قرار است؟
شرکت های زیادی در سال های اخیر، علاقه مند به تولید شارژر داشته اند که می توان به شیائومی و اوپو در این زمینه اشاره کرد. جالب است بدانید در همین زمینه، شرکت های معتبری مانند سامسونگ به دلیل هراس از شکست، وارد نشده اند.
به عنوان مثال، می توان به شارژری که شرکت اوپو در سال پیش تولید کرد، اشاره کرد. این شارژ توانایی این را دارد که یک باتری با ظرفیت 4000 میلی آمپر ساعتی را در مدت 5 دقیقه، از صفر به 41 برساند. این شارژر 125 وات ظرفیت دارد و نام آن Flash Charge می باشد.
شرکت شیائومی، یکی از اولین برند هایی بود که تکنولوژی شارژر 100 واتی سیمی را به نمایش گذاشت. این شارژر که نام آن Super Charge Turbo می باشد، در نوامبر سال 2019 معرفی شد. این شارژر قادر بود در مدت زمان 17 دقیقه، یک باتری 4000 میلی آمپر ساعتی را به صورت کامل شارژ نماید.
هدف از ارائه ی این مقدمه چه بود؟
همانطور که توضیحاتی مفصل در این زمینه دادیم، شرکت شیائومی بعد از تولید Super Charge Turbo ، پا را فراتر گذاشته و به تولید یک شارژر با قدرت 120 وات ارتقا داد و این شارژر را بر روی پرچمدار خود یعنی Mi 10 Ultra امتحان کرد.
نتیجه جالب است. در مدت زمان 23 دقیقه، باتری 4500 میلی آمپر ساعتی این گوشی به صورت کامل شارژ شد. اما موضوعی که امروز می خواهیم در این مقاله با هم بحث کنیم، چیزی فراتر از 2 مورد فوق می باشد. HyperCharge یک تکنولوژی فوق العاده از شیائومی می باشد که می تواند بسیار جذاب تر از این 2 مورد باشد.
HyperCharge چه می باشد؟
نام HyperCharge از برند Black Shark گرفته شده است که خود زیرمجموعه ای از شرکت شیائومی می باشد. این برند، نام hypercharge را بر روی تکنولوژی شارژ باتری گوشی های گیمینگ خود گذاشت و حال شرکت شیائومی، با ارتقای این تکنولوژی و انحصار آن، نام آن را بر روی شارژر خود گذاشته است.
خب حال می رویم سراغ قسمت اصلی و جذاب این مقاله؛ یعنی معرفی این شارژر. شیائومی ویدیویی را بارگذاری کرده است که در آن مشخصات HyperCharge به نمایش گذاشته شده است. این شارژر، در حالت سیمی دارای قدرت 200 وات می باشد و در حالت بی سیم، دارای قدرت 120 وات می باشد.
برای اینکه بیشتر با قدرت این شارژر آشنا شوید، کافی است اشاره کنیم که این شارژر 200 واتی، می تواند تنها در 8 دقیقه، یک باتری 4000 میلی آمپر ساعتی را از صفر به 100 برساند. خیلی جالب شد نه؟ در حالت بی سیم نیز عدد فوق العاده ی 15 دقیقه برای صفر تا صد این حجم از باتری، محاسبه شده است.
درون ویدیویی که شیائومی قرار داده است، چه چیزی قرار دارد؟
در ویدیویی که شیائومی درباره ی HyperCharge بارگذاری کرده است، می بینیم که از یک گوشی Mi 11 Pro استفاده کرده است. البته شیائومی برای این گوشی، از یک باتری جایگزین 4000 میلی آمپر استفاده کرده است؛ زیرا باتری اصلی این گوشی، 5000 میلی آمپر ساعتی می باشد.
در این ویدیو، می بینیم که در عرض 3 دقیقه، باتری 4000 میلی آمپر ساعتی این گوشی به وسیله ی یک شارژر 200 واتی، شارژ شده است و در مدت کمتر از 8 دقیقه، شارژ کامل آن انجام می شود.
درباره ی شارژ بی سیم این شارژر نیز باید گفت که در عرضه یک دقیقه، میزان باتری به 10 و در مدت 7 دقیقه، به 50 درصد می رسد.
آیا HyperCharge به گوشی آسیب می رساند؟
همانطور که احتمالا می دانید، روند شارژ شدن گوشی، باعث تولید گرما و حرارت می شود. هر چه مقدار قدرت این شارژر بیشتر باشد، تولید حرارت و گرما نیز بیشتر می شود.
بنابراین انتظار داریم این شارژر 200 واتی ( یا 120 واتی در حالت بی سیم ) گرما و حرارت زیادی تولید نماید که برای گوشی، مضر باشد. ممکن است در صورت استفاده ی مداوم از این شارژر، به باتری و گوشی، آسیب جدی برسد.
البته هنوز به دلیل عدم وجود HyperCharge در بازار، نمی توان با یقین به این سوال پاسخ داد. شاید شیائومی برای این مشکل، تدبیری اندیشیده باشد.
آیا راهی است که بتوان به وسیله ی این شارژر، به گوشی آسیب نرسد؟
به صورت کلی، هنگامی که شارژری با ظرفیت بالا برای شارژ گوشی استفاده می شود، بهتر است تنها برای شارژ بخشی از باتری از آن استفاده شود و برای کل این ظرفیت، از این شارژر استفاده نشود.
به عبارتی، مثلا برای شارژ 50 درصد یا 40 درصد باتری از این شارژر سریع استفاده شود و مابقی شارژ، از منبع تغذیه ی استاندارد استفاده شود.
جمع بندی نهایی درباره ی HyperCharge
قطعا هر تکنولوژی جدیدی، در عین جذابیت ها و مزیت هایی که دارد، معایبی نیز دارد. بنابراین نمی توان گفته تکنولوژی شارژ HyperCharge شیائومی، کاملا بدون عیب است ( مانند تولید گرما و حرارت زیاد )
باید مدتی صبر نماییم تا این محصول با تکنولوژی خاص شیائومی، وارد بازار شود و تست های لازم از آن گرفته شود تا بتوان جواب نهایی را اعلام کرد. در صورتی که شیائومی بتواند راه حلی برای گرما و حرارت این شارژر، پیدا کند، می توان استفاده از این شارژر جذاب و غول پیکر را بسیار ایده آل توصیف کرد.