NFC چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر مقاله های پیشین سیراف کالا در زمینه ی موبایل و تلفن همراه را دنبال کرده باشید، حتما با نام NFC برخورد داشته اید. بسیاری از تلفن های همراه این قابلیت را دارند. شاید تلفن همراه شما نیز این قابلیت را داشته باشد اما ندانید یا کارکرد آن را نمی دانید.

در این مقاله می خواهیم درباره ی NFC صحبت کنیم و بدانیم این ویژگی چه کارکردی دارد. تا انتهای این مطلب همراه سیراف کالا باشید تا به اطلاعات جذابی برسید.

NFC چه می باشد؟

کلمه ی NFC مختصر شده ی کلمه ی Near Field Communication می باشد. معنی این کلمه، نوعی ارتباط جدید برای برقراری ارتباط 2 دستگاه مجهز به این قابلیت می باشد.

اگر بخواهیم به صورت جزئی تر و به عبارتی، ماشینی تر به این کلمه نگاه کنیم، متوجه معنی ارتباط در فاصله ی نزدیک می شویم.

به وسیله ی NFC می توانید پرداخت های خود را انجام دهید - NFC چیست و چه کاربردی دارد؟
به وسیله ی NFC می توانید پرداخت های خود را انجام دهید

این ویژگی در تلفن همراه چه فایده ای دارد؟

این ویژگی، یک نوع ارتباط مانند بلوتوث یا وای فای می باشد و می تواند ارتباطی بین یک گوشی با گوشی دیگر، برقرار نماید. اینکه این ویژگی چه مقدار مهم است و در هنگام خرید آیا باید آن را در نظر گرفت یا نه، بسته به کاربر دارد.

البته باید بگوییم NFC آنچنان که باید و شاید، در ایران جا نیفتاده است و به عبارتی، زیاد با ویژگی این سبک از ارتباط، آشنا نمی باشیم.

فناوری NFC چگونه کار می کند؟

این ویژگی، به وسیله ی فرکانس رادیویی که ایجاد می کند، باعث ارتباط بین 2 دستگاه می شود. البته باید این نکته را رعایت کنیم که هر 2 تلفن همراه، به این قابلیت مجهز باشند و در فاصله ای به حداکثری 4 سانتی متر از یکدیگر، قرار گرفته باشند.

حالا چه دلیلی دارد به یک تکنولوژی که این حجم از زحمت را دارد، توجه ی ویژه ای داشته باشیم؟

جواب این سوال جذاب است. ویژگی NFC نسبت به وای فای یا بلوتوث، از انرژی کمتر و امنیت بالاتری برخوردار می باشد و به همین علت، گزینه ی جذاب تر و به صرفه تری نسبت به آن دو، می باشد.

NFC چه کاربرد هایی در تلفن همراه دارد؟

اگر تا بدین جا، مقاله را خوانده باشید، به این نکات که این ویژگی چه می باشد و چگونه کار می کند، اشراف پیدا کرده اید. حال می خواهیم به سراغ سوالی دیگر برویم: NFC چه کاربردی بر روی تلفن همراه دارد؟

به طور خلاصه، می توان ویژگی هایی که این تکنولوژی به ما اهدا می کند را به شرح زیر، بیان نماییم:

– بازگشایی یا بستن درب خانه و درب خودرو

– چاپ مستقیم فایل ها از طریق تلفن همراه به وسیله ی پرینتر های مجهز به این ویژگی

– انتقال فایل های چند رسانه ای از تلفن همراه به تلویزیون های دارای این قابلیت

– امکان شارژ تلفن همراه و انتقال صدا از موبایل به اسپیکر

– اشتراک گذاری فایل های متنوع و اطلاعات ضروری

– استفاده از آن برای تبلیغات شهری جهت ارائه ی معرفی نامه ی محصولات

– دریافت هرگونه بلیط اعم از هواپیما و اخذ کارت پرواز

وجود این ویژگی برای تبادل در هر دو گوشی، الزامی می باشد - NFC چیست و چه کاربردی دارد؟
وجود این ویژگی برای تبادل در هر دو گوشی، الزامی می باشد

آیا این ویژگی درون گوشی های اندرویدی و ios موجود است؟

این قابلیت، درون تلفن های هوشمند اندرویدی در دسته بندی میان رده و پرچم دار، وجود دارند. البته باید بگوییم که برخی از تراشه ها، مجهز به NFC می باشند و از این بابت، نباید دنبال آن ها مانند بلوتوث، درون گوشی ها بود.

در گوشی های آیفون که مجهز به ios می باشند نیز در نسخه ی 6 به بعد، شاهد وجود چنین قابلیتی می باشیم.

البته اوج کار این ویژگی، درون سیستم های پرداخت به وضوح قابل مشاهده است. حتما تا به حال نام سیستم های پرداختی اعم از Android Pay یا Samsung Pay را شنیده اید. درون این سیستم ها، NFC وجود دارد تا به راحتی کاربران بتوانند پرداخت های خود را انجام دهند.

از دیگر نمونه هایی که این تکنولوژی درون آن ها قرار دارد، می توان به Apple Pay ، Paypal Mobile ، MasterCard PayPass ، اشاره کرد. همچنین برنامه هایی که درون Google Play نیز قرار دارند از قابلیت NFC برای پرداخت های خود استفاده می کنند.

آیا NFC در ایران کاربرد دارد؟

این سرویس در ایران و توسط اپراتور های همراه اول، ایرانسل و رایتل تحت عنوان کیف پول همراه، شناخته می شود. با هم نگاهی کوتاه به آن ها می اندازیم.

– سرویس NFC ایرانسل

این سرویس که هم اکنون فعال نمی باشد و بزودی در دسترس عموم قرار می گیرد، به کاربر این اجازه را می دهد تا پرداخت هایی مانند کرایه اتوبوس یا تاکسی را به راحتی انجام دهد.

– سرویس NFC همراه اول

سرویس همراه اول در مقایسه با ایرانسل، دارای تفاوت هایی می باشد. این قابلیت در همراه اول، نیاز به سیم کارت یا NFC ندارد و به وسیله ی تگ هایی که کاربر پشت گوشی خود می چسباند، می تواند از قابلیت های این فناوری بهره ببرد.

– سرویس NFC رایتل

برای استفاده از این ویژگی تحت پوشش رایتل، باید یک سیم کارت مجهز به این ویژگی تهیه نمایید و آن را درون یک گوشی که این قابلیت را دارد، قرار دهید تا بتوانید از آن استفاده نمایید.

چگونه متوجه شویم که تلفن همراه، دارای این ویژگی می باشد؟

کاربر به راحتی می تواند متوجه ی وجود یا عدم وجود این ویژگی بر روی گوشی خود شود. کافی است در بخش جستجوی تنظیمات گوشی خود، کلمه ی NFC را جستجو نمایید تا از وجود آن، اطمینان حاصل نمایید.

ویژگی NFC درون سیستم های پرداخت مانند Apple pay وجود دارد - NFC چیست و چه کاربردی دارد؟
ویژگی NFC درون سیستم های پرداخت مانند Apple pay وجود دارد

جمع بندی

این ویژگی بسیار مفید و کارا می باشد و می توان به وسیله ی آن، به بسیاری از کارهای روزمره ی خود که زمان زیادی را صرف آن کرده اید، به راحتی و با صرف زمان کم، انجام دهید.

در آخر امیدواریم از خواندن این مقاله در سایت سیراف کالا، لذت برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید